adviseurs in parkeerstrategie en marketing
wij zetten parkeren in beweging

Parkeerbeleid

Parkeren raakt aan heel veel beleidsterreinen, die soms tegenstrijdige doelen dienen. Een heldere kijk op parkeren is daarom essentieel. Wij formuleren een visie die past binnen uw beleidskaders. Lees verder >

Parkeerexploitatie

Hoe zorg je ervoor dat de exploitatie van een parkeervoorziening ook op lange termijn rendabel blijft? Hoe bereken je de kosten en de prijs die je voor de voorziening mag vragen? Empaction werkt alle toekomstscenario's uit. Lees verder >

Organisatie en samenwerking

Hoe organiseer je het beheer en beleid rondom betaald parkeren en hoe kom je tot een oplossing die recht doet aan ieders belangen? Onze kracht ligt in het creëren van duurzame oplossingen met een groot draagvlak. Lees verder >

Innovatie en techniek

De markt vraagt om steeds betere dienstverlening, bijvoorbeeld op het gebied van gebruiks- en betaalgemak. Empaction helpt uw organisatie met het bepalen welke (technologische) ontwikkelingen voor u relevant zijn.
Lees verder >

Nieuws

05-07-2018

Parkeerdruk Oirschot onder de loep

In Oirschot neemt Empaction de parkeersituatie onder de loep. Op 4 juli verscheen een mooi artikel hierover in het Eindhovens Dagblad.

lees verder »

02-07-2018

Empaction verwelkomt nieuwe partner

Per 1 september 2018 treedt Marco de Jong aan als nieuwe partner van Empaction. Marco complementeert hiermee Paul van Loon en Bart van Hussen, de oprichters van Empaction.

lees verder »

26-06-2018

MaaS: met één app een reis plannen, boeken en betalen

MaaS: Mobility as a Service
Met één app een reis plannen, boeken en betalen

Met één app naar je werk, ’s avonds na de bioscoop naar huis of bezoek aan je familie. Met een vervoermiddel dat op dat moment het beste uitkomt: fiets, bus, taxi of auto. Met een druk op de knop is duidelijk welke vervoerskaarten, abonnementen of telefoonnummers voor een taxi nodig zijn. Je plant, boekt en betaalt je reis met één app: dat is Mobility as a Service (MaaS). Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de regio’s investeren 20 miljoen voor proefprojecten waarbij reiziger centraal staat. Samen starten zij zeven regionale pilots. Minister Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) melden dit in een brief aan de Tweede Kamer.

lees verder »

26-04-2018

Twee projecten Deelmobiliteit

In Amersfoort is Empaction betrokken bij twee projecten in het kader van deelmobiliteit en City Deal.

lees verder »

22-02-2018

Spreker op Parkeer 24Jaarcongres

Paul van Loon verzorgt een mini-masterclass over Review Panels tijdens Parkeer24 Jaarcongres op 5 april 2018

lees verder »

30-01-2018

'Ik zoek me suf naar een plekje."


Artikel in het Algemeen Dagblad van 27 januari 2018 over review panels

lees verder »

23-01-2018

Roosendaal krijgt ANPR-camera's

Nog voor de zomer plaatst gemeente Roosendaal ANPR-camera's in het voetgangers gebied in de binnenstad.

lees verder »

15-01-2018

Arrangement: Gratis parkeren buiten de spits

Een artikel uit Eindhovens Dagblad 11 januari 2018 over gratis parkeren buiten de spits

 

lees verder »

04-01-2018

"Parkeerbeleid is een combinatie van zoet en zuur."

Parkeeradviseur Sebastiaan Dommeck in Trends 2018.

lees verder »

18-12-2017

Pollers waar het moet en camera's waar het kan

Rogier Kuypers en Paul van Loon schreven een artikel voor Vexpansie 4 2017 over waar pollers en waar camera's in autoluwe binnensteden.

 

 

 

lees verder »

07-12-2017

Camerahandhaving versus pollers - bijdrage NEN-bijeenkomst

Empactionpresentatie tijdens bijeenkomst van de NEN over het professioneel autoluw maken van stadscentra.

lees verder »

04-12-2017

Publieksprijs ontwerp Lammermarkt Leiden

Publieksprijs voor ontwerp Lammermarkt Leiden.

lees verder »

20-11-2017

Eerste energieneutrale parkeergarage in Nederland geopend

Op maandag 13 november j.l. is de eerste energieneutrale parkeergarage in Nederland geopend.

lees verder »

09-11-2017

Opening parkeerdek station Sassenheim

Op 22 november opent gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Floor Vermeulen samen met wethouder van de gemeente Teylingen Bas Brekelmans het nieuwe parkeerdek naast NS station Sassenheim.

lees verder »

24-10-2017

Bouw parkeergarage Soestdijkkade vanuit de lucht gezien

Bouw parkeergarage Soestdijkkade vanuit de lucht gezien

lees verder »

10-10-2017

De koepelgevangenis Arnhem

Empaction ontwikkelde in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf een rekentool om impact op parkeren te berekenen.

lees verder »

06-10-2017

2 Vacatures!

We hebben 2 vacatures!

lees verder »

26-09-2017

EPA Congress & Exhibition 2017

Afgelopen week vond, voor het eerst sinds 1988, het tweejaarlijks EPA Congress & Exhibition weer plaats in Nederland.

lees verder »

21-06-2017

Review panels Deventer

Empaction heeft de gemeente Deventer de afgelopen periode inhoudelijk en procesmatig begeleid bij de fiscalisering van alle parkeerplaatsen in de binnenstad. Waar aanvankelijk nog veel weerstand bestond tegen de plannen, is met alle betrokken partijen gewerkt aan een breed gedragen vorm van fiscalisering. Het plan is inmiddels door het college vastgesteld en zal in het najaar van 2017 worden geïmplementeerd.

lees verder »

08-06-2017

Kentekenherkenning Delftse binnenstad succesvol!

Per 1 juni 2016 zijn de pollers in de Delftse binnenstad gefaseerd weggehaald en wordt de binnenstad gehandhaafd met ANPR-camera’s (project Kentekentoegang).

In totaal 17 camera’s controleren kentekens die het voetgangersgebied in- en uitrijden. In het eerste kwartaal van 2017 is op basis van de eerste ervaringen en cijfers geëvalueerd. Uit de evaluatie blijkt dat deze wijze van handhaven bijdraagt aan de beoogde doelen. 

lees verder »

20-04-2017

Officiële opening parkeergarage Lammermarkt Leiden

Op 19 april 2017 is de parkeergarage Lammermarkt officieel geopend door wethouder Paul Laudy van de Gemeente Leiden. In 2,5 jaar heeft de combinatie parkeergarages Leiden, Dura Vermeer BESIX gewerkt aan de mooiste ondergrondse parkeergarage van Nederland. Door de vele geleverde inspanningen zijn er nu 525 parkeerplaatsen beschikbaar direct in het centrum van Leiden. Het is een parkeergarage waar de stad Leiden trots op mag zijn. Het kwalititeitsviveau is hoogwaardig met vele technische innovaties. Niet voor niets is de parkeergarage onderscheiden met de ESPA GOLD award.

lees verder »

12-04-2017

Introductie P-Loket in gemeente Breda

In 2016 is Empaction gestart als projectleider voor de gemeente Breda bij de ontwikkeling van een digitaal parkeerloket (P-Loket). Mede dankzij onze inspanningen is de implementatie van het P-loket goed verlopen en wordt het product 13 april 2017 officieel gelanceerd.

lees verder »

05-04-2017

Arriva Nextbike Fietsdeelsysteem Maastricht in gebruik genomen

Maandag 3 april was de feestelijke start van het Arriva Nextbike Fietsdeelsysteem in Maastricht. 30 Internationale studenten, die studeren in Maasticht, hadden de primeur om de deelfietsen in gebruik te nemen. 

lees verder »

28-03-2017

Benieuwd naar toepassingen van kennis op het gebied van parkeergedrag?

Voor het eerst is op een gestructureerde manier de kennis op het gebied van parkeren en gedrag bij elkaar gebracht in een gezamenlijke publicatie van MuConsult en Empaction. Deze publicatie voorziet daarmee in een toenemende behoefte aan kennis over parkeer- en reizigersgedrag om de effectiviteit van maatregelen te vergroten. In de publicatie zijn de bedoelde (en onbedoelde) gedragseffecten van 32 maatregelen beschreven en geven de voorbeelden uit de praktijk inzicht in de toepassing van een bepaalde maatregel.

lees verder »

22-03-2017

Nieuwe campagne ‘Dit is mijn P+R dag’ speelt in op goede voornemens

Met de slogan ‘Dit is mijn P+R Dag’ start Maastricht Bereikbaar in samenwerking met Arriva enQ-Park een nieuwe campagne om forenzen te verleiden vaker de auto te laten staan en op een Park en Ride terrein te parkeren.

lees verder »

15-03-2017

Bouw parkeergarage Soestdijksekade in Leiden in volle gang!

Bouw parkeergarage Soestdijksekade in Leiden in volle gang!

lees verder »

13-03-2017

Vanaf nu regelt jouw auto het parkeergeld

Een belangrijke stap op weg naar optimaal gebruiksgemak. Altijd en overal achteraf betalen voor de werkelijke parkeertijd en nooit meer een bekeuring.

lees verder »

23-02-2017

Empaction projectleider digitalisering parkeerproces gemeente 's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch wil een aantrekkelijke woonstad zijn die nieuwe bewoners naar zich toe trekt en huidige bewoners aan zich bindt. Het actief faciliteren en reguleren van het parkeren in de stad draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de stad. De eerste stappen met betrekking tot het digitaliseringsproces zijn afgerond en het is nu tijd voor de volgende  fase.

 

lees verder »

20-02-2017

Meer parkeerdata beschikbaar

Er komt steeds meer parkeerdata beschikbaar, maar op een aantal terreinen valt nog de nodig winst te boeken.

Dat zegt Ron Peerenboom, landelijk projectleider parkeerdata, op het Platform Beter Benutten.

Van het betaald straatparkeren is inmiddels de statische data beschikbaar via het Nationaal Parkeer Register (NPR). Voor statische data over de publieke parkeergarages en -terreinen met slagbomen zijn er nog grote verschillen per gemeente. Het betreft data over bijvoorbeeld: de GPS-coördinaten van de in- en uitritten, tarieven, openingstijden, uitrijtijden en de capaciteit.

lees verder »

20-02-2017

Streep door gratis parkeren op zaterdag in Veenendaal (update)

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal moet stoppen met het gratis openstellen van de gemeentelijke parkeergarages op zaterdag. Dat heeft de rechter besloten nadat Qpark een zaak aanspande. Vanaf 18 februari moet er ook op zaterdag gewoon betaald worden in de gemeentelijke parkeergarages.

lees verder »

14-02-2017

Online tool geeft inzicht in gedragseffecten van 32 parkeermaatregelen

Benieuwd naar toepassingen van kennis op het gebied van parkeergedrag?

Voor het eerst is op een gestructureerde manier de kennis op het gebied van parkeren en gedrag bij elkaar gebracht in een gezamenlijke publicatie van MuConsult en Empaction. Deze publicatie voorziet daarmee in een toenemende behoefte aan kennis over parkeer- en reizigersgedrag om de effectiviteit van maatregelen te vergroten.

lees verder »

02-02-2017

Parkeren betalen vanaf het dashboard

Het kan nog niet, maar het zit er wel aan te komen: een parkeerplaats reserveren én betalen vanachter het dasboard. Parkeerapp ParkU, aanbieder van te reserveren off-street parkeerplaatsen en INRIX zijn daartoe een samenwerking aangegaan.

lees verder »

01-02-2017

Zo staat parkeerbeleid op de politieke agenda

“Ik wil van de emotie naar de ratio”, vertelde een net aangetreden parkeerwethouder mij enkele jaren geleden. “Dan kan ik tijd besteden aan andere onderwerpen in mijn portefeuille”. Hij bedoelde waarschijnlijk: onderwerpen waarmee je wél goede sier kunt maken. Met parkeren lijkt dat haast onhaalbaar. Geen gedoe en al helemaal geen politiek ontslag, zijn voor de meeste wethouders met parkeren in portefeuille zo’n beetje de doelen. Zij hebben het kortste strootje getrokken.

lees verder »

30-01-2017

Centrumplan Deurne goede kans van slagen, gratis parkeren blijft heet hangijzer

DEURNE - Als het geluid van de commissie ruimte en economie een voorbode is op de stemming in de raad, krijgen de centrumplannen binnenkort gestalte. Maar de kritiek is nog niet verstomd. Dat het mislopen van 190.000 euro aan parkeerinkomsten - door het deels afschaffen van betaald parkeren - straks wellicht voor rekening komt van de Deurnese belastingbetaler, het zit velen in de commissie ruimte en economie niet lekker.

lees verder »

26-01-2017

Bouw parkeergarage Dieren kan beginnen

Het huidige stationsgebied van Dieren kent diverse problemen. De parkeercapaciteit voor zowel auto als fiets zijn ontoereikend. Daarnaast voldoet de ruimtelijke kwaliteit van het gebied niet meer aan de hedendaagse wensen en eisen. Dit gecombineerd met de planvorming van de provincie om de doorgaande weg N348 te reconstrueren, vormt voor de gemeente Rheden aanleiding om het stationsgebied aan te pakken. Het bestemmingsplan is vastgesteld in juni 2013. In de plannen is de aanleg van een parkeergarage begrepen aan de noordwest zijde van het station. De onteigening van één woning heeft de bouw van de parkeergarage aanzienlijk vertraagd. De woning is nu alsnog verkocht aan de gemeente. In juli 2017 wordt gestart met de realisatie van de parkeergarage.

lees verder »

23-01-2017

P+R garage Zutphen officieel geopend

P+R garage Zutphen open voor publiek

Op donderdag 12 januari is P+R station Zutphen officieel geopend door Annemieke Vermeulen, burgemeester van Zutphen en Ineke van Gent, regiodirecteur van NS. De P+R garage biedt plek voor 375 auto's en 600 fietsen. 

lees verder »

16-01-2017

Laadplaatsen misbruikt als gratis parkeerplek: vrije paal is schaars goed

Elektrische auto blijft vaak staan als de accu al vol is

Laadplaatsen voor elektrische en hybride auto's ontpoppen zich steeds meer als gewone parkeerplek. Tot ergernis van de oprechte lader.

lees verder »

13-01-2017

Vexpan Innovatietour

Empaction heeft het afgelopen jaar diverse gemeenten geholpen met het vervangen van pollers door camera’s met kentekenherkenning. Veelal zijn dit trajecten die een grotere complexiteit hebben dan op het eerste gezicht lijkt. Zeker als de camera’s gebruikt worden voor handhaving van een autoluwe binnenstad. Op donderdag 12 januari heeft Empaction de opgedane kennis en ervaring gedeeld met de ruim 75 deelnemers aan de VEXPAN Innovatietour.

Klik hier voor de sheets die de basis zijn geweest voor de presentatie.

lees verder »

11-01-2017

Empaction ondersteunt gemeente Breda bij digitalisering parkeerketen!

Empaction gaat de gemeente Breda ondersteunen bij de verkenning aanbesteding digitalisering van het parkeren in de gemeente Breda. Het vraagstuk rondom de inzet en aanschaf van de scanauto maakt eveneens onderdeel uit van de vraagstelling.

Een mooi project waarin Empaction haar kennis en kunde op dit gebied kan goed kan inzetten. De afgelopen periode hebben we in diverse gemeente, waaronder Delft en Rijswijk met succes dergelijke vraagstukken uitgewerkt en geïmplementeerd.

Meer gedetailleerde informatie van dit project volgt binnenkort op de website van Empaction.

lees verder »

05-01-2017

Winkelend publiek vindt parkeerkwaliteit belangrijker dan de prijs

95% Nederlanders geeft parkeerfaciliteiten ruime voldoende

In een grootschalig onderzoek door Yellowbrick en de Erasmus Universiteit Rotterdam over parkeren bij het winkelen, geven Nederlanders gemiddeld een 7,8 voor hun parkeerervaring. Parkeerbeleid roept veel emoties op. In tegenstelling tot de negatieve beeldvorming, is de gemiddelde Nederlander tevreden over de kwaliteit van parkeerfaciliteiten. Zelfs als we er voor moeten betalen. Vrije parkeerplaatsen moeten wel makkelijk te vinden zijn, en parkeertarieven moeten duidelijk naar de klant gecommuniceerd worden.

lees verder »

16-12-2016

2017 start Empaction met een nieuwe medewerker!

Vanaf januari 2017 mogen wij Kay van der Kraan verwelkomen in ons team. Met een studie planologie als achtergrond heeft hij zich gespecialiseerd in bereikbaarheid en mobiliteit. 

lees verder »

15-12-2016

Binnenwanden Parkeergarage Lammermarkt Leiden: een kunstwerk

De Leidse illustrator en grafisch designer Tom van der Heiden is gekozen als ontwerper voor de binnenwanden van de parkeergarage Lammermarkt. Hij is de winnaar van de wedstrijd die de gemeente Leiden eerder dit jaar uitschreef. Zijn ontwerp is vanaf dit voorjaar te zien in de garage.

 

lees verder »

07-12-2016

Welkom in Leiden

De parkeergarage Lammermarkt nadert zijn voltooiing. Een gastvrij ontvangst in Leiden!

lees verder »

29-11-2016

Gemeente Teylingen tekent voor bouw nieuwe P+R voorziening station Sassenheim

Op dinsdag 15 november hebben gemeente Teylingen en Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello het contract getekend voor de bouw van een gebouwde P+R voorziening met in totaal 520 parkeerplaatsen bij Station Sassenheim. De bouw start naar verwachting medio zomer 2017, de oplevering staat gepland voor eind 2017. Om het project fysiek mogelijk te maken dient er eerst een uitgebreide omgevingsvergunningprocedure (inclusief bestemmingsplanwijziging) doorlopen te worden. Empaction heeft de gemeente Teylingen geadviseerd tijdens de haalbaarheidsstudie alsmede de aanbestedingsprocedure (inhoudelijke voorbereiding en procesbegeleiding). Tevens zal Empaction de gemeente ondersteunen en adviseren bij het contractmanagement tijdens de planuitwerking en realisatie.

lees verder »

21-11-2016

Parkeren op straat duurder?

Parkeren op parkeerplaatsen op straat  van de gemeente, wordt mogelijk duurder. De gemeente hoeft nu namelijk geen BTW te betalen, terwijl particuliere exploitanten dat wel moeten. En daar komt waarschijnlijk verandering in.

lees verder »

19-10-2016

Realisatie P+R garage ’s-Hertogenbosch in november 2016 van start

Na een intensieve voorbereidingsperiode en het doorlopen van een uitgebreide omgevingsvergunningprocedure (inclusief wijziging bestemmingsplan) gaat NS in november 2016 van start met de realisatie van een nieuwe P+R op het huidige P+R terrein aan de Maijweg bij station ‘s-Hertogenbosch. Dit betekent dat Maijweg en directe omgeving ingrijpend gaan veranderen. Het huidige parkeerterrein maakt plaats voor een gebouwde parkeervoorziening in twee lagen. De realisatie vindt plaats vanaf november 2016 tot en met medio augustus 2017. In november wordt gestart met een bodemsanering en ontgraving gevolgd door de bouw van de garage. Daarna zal de gemeente aan de slag gaan met de herinrichting van de openbare ruimte (Maijweg en omgeving).

lees verder »

13-10-2016

Aanbesteding Brussels Airport Company

De afgelopen maanden heeft Empaction Brussels Airport Company geadviseerd en ondersteund bij de conceptuele ontwikkeling en aanbesteding van een nieuw Parkeer Management Systeem en CCTV-systeem voor het beheer van de 28 niet-openbare parkeerterreinen.

lees verder »

06-10-2016

Delft tevreden over parkeerbeleid

Gemeente Delft meldt dat het parkeerbeleid in de stad voldoet. Het in 2013 vastgestelde doel is grotendeels behaald; op straat parkeren nu vooral de bewoners, bezoekers parkeren steeds meer in de garages.

lees verder »

20-09-2016

Betonnen kern Lammermarkt nadert hoogte punt

De montage van de prefab betonnen kern van de parkeergarage Lammermarkt in Leiden nadert zijn hoogste punt. Empaction is er trots op om medeverantwoordelijk te zijn voor de realisatie van dit project!

lees verder »

15-09-2016

Prijsvraag voor garageschermen

LEIDEN - Wat komt er te staan op de grote, verlichte wandschermen in de nieuwe parkeergarage aan de Lammermarkt. De gemeente heeft daarvoor een prijsvraag uitgeschreven en de winnaar krijgt 25.000 euro.

Empaction zit in de jury voor deze prijsvraag. 

lees verder »

07-07-2016

Empaction adviseert Erasmus MC bij aanbestedingstraject parkeerapparatuur.

Het Erasmus Medisch Centrum heeft Empaction de opdracht gegund om te adviseren bij het aanbestedingstraject van de vervanging van de parkeerapparatuur in drie parkeergarages en op 9 parkeerterreinen. Daarnaast zullen nieuwe betaalmogelijkheden voor parkeerders worden geïntroduceerd. 

lees verder »

30-06-2016

Viering om bereiken diepste punt tijdens bouw garage Lammermarkt in Leiden!

Gisteren is gevierd dat het diepste punt is bereikt tijdens de bouw van de parkeergarage Lammermarkt in Leiden.  

lees verder »

29-06-2016

Empaction zoekt nieuwe Parkeer Adviseur

lees verder »

31-05-2016

Het centrum van Valkenburg wordt autoluw!

Het centrum van Valkenburg maakt de laatste jaren een grote ontwikkeling door. Met de aanstaande oplevering van het nieuwe woon- en winkelhart Aan de Kei wordt de binnenstad nog mooier, completer en beter bereikbaar. 

lees verder »

31-05-2016

Raad van State: bouw parkeergarage Garenmarkt kan van start

Eigenaren van appartementen in de omgeving van de geplande parkeergarage in Leiden zijn in beroep gegaan tegen het bestemmingsplan bij de Raad van State. Beiden vreesden dat de bouw van de parkeergarage schade toebrengt aan de gevels van de appartementen.

lees verder »

25-04-2016

Paradigm shift; parkeren als een marketing instrument

Op donderdag 21 april heeft Empaction in Putten een presentatie gegeven op het Parkeer24 Jaarcongres Verruim je Blik. We hebben daar met elkaar gesproken over de paradox dat buiten de 100.000+ gemeenten maatschappelijk gezien afschaffen van betaald parkeren op heel veel bijval kan rekenen, terwijl de ervaring uitwijst dat op termijn zo’n maatregel geen noemenswaardig effect heeft op de economische vitaliteit van het centrum. 

lees verder »

14-04-2016

Einde van metalen wachters

Het einde van de poller in de Delftse binnenstad is nabij. De gemeente is begonnen met het ontmantelen van de 'inzinkbare palen' om ze te vervangen door een systeem van camera's met kentekentoegang, dat elk voertuig registreert en controleert.

lees verder »

14-04-2016

Parkeervoorziening en Passerelle voor Dieren

Het stationsgebied in Dieren (gemeente Rheden) ondergaat de komende jaren een totale metamorfose/transformatie. Belangrijke onderdelen in deze transformatie zijn de aanleg van een parkeervoorziening voor auto’s en een passerelle voor voetgangers. 

lees verder »

13-04-2016

Betaald parkeren als marketing-instrument

Heeft u ook soms het idee dat discussies met betrekking tot parkeren altijd gaan over tarieven? Dat ontwikkelingen in de wereld om ons heen zoveel sneller gaan dan in de parkeerwereld? Dat de emoties rondom betaald parkeren vaak zo hoog oplopen dat een parkeerdiscussie op inhoud een utopie lijkt? Gevolg: parkeren is vooral een dissatisfier.

lees verder »

07-04-2016

Leiden heeft diepste bouwput van Nederland; parkeergarage Lammermarkt in 2017 klaar

LEIDEN - De bouw van een nieuwe parkeergarage voor 525 auto's aan de Lammermarkt in Leiden heeft zijn diepste punt bereikt. De diepste betonnen laag ligt op 22,5 meter en is nu ook te zien. De afgelopen tijd is al het water uit de betonnen kuip gepompt.

 

lees verder »

05-04-2016

En wederom is het Empaction gelukt om een wethouder de complimenten te laten krijgen van de raad voor de goede visie op parkeren. Ditmaal Tilburg.

lees verder »

20-10-2015

In 6 maanden tijd verrijst in Zutphen een parkeergarage

NS Stations is voornemens om een openbare parkeergarage voor circa 375 auto’s en 650 fietsen te laten bouwen aan de “achterzijde” van station Zutphen.  De parkeergarage wordt gerealiseerd binnen de stedenbouwkundige structuur van Zutphen en bestaat uit 4 bouwlagen (bovengronds). De fietsenstalling sluit direct aan op het Stationsplein. Het parkeergebouw moet een beeldbepalend herkenningspunt worden in het nieuwe stationsgebied.

lees verder »

12-10-2015

Empaction verwelkomt nieuwe medewerker!

Vanaf heden verwelkomt Empaction Lise Ras als nieuwe medewerking bij Empaction.

lees verder »

12-10-2015

Neerlands 7 wereldwonderen

Toen de zeven wereldwonderen in de Oudheid werden vastgesteld, bestond ons land nog niet. Ook de opstellers van een 21ste-eeuwse lijst gingen voorbij aan de Amsterdamse grachtengordel, de Deltawerken en Flevoland. Ondertussen bouwen en baggeren we gestaag door, met opmerkelijk resultaat. Daarom hierbij zeven eigentijdse kandidaten uit eigen land, van diep onder de grond tot ver erboven.

lees verder »

25-08-2015

Parkeerbeleid prima instrument voor stadsmobiliteit

Er zijn weinig domeinen binnen stadsontwikkeling en mobiliteit die zoveel voordelen voor de levenskwaliteit, gedragswijziging en verandering van vervoerswijze kunnen teweegbrengen als een parkeerbeleid. Dat stelt het PUSH&PULL project consortium, een groep onderzoekinstituten en steden in Europa die zich richten op de mogelijkheden om de stadsmobiliteit te verbeteren door een parkeerbeleid te combineren met mobiliteitsmaatregelen.

lees verder »

23-07-2015

Bij opening al prijs voor Bossche garage

Den Bosch: Parkeergarage St. Jan aan de Bossche Hekellaan heeft al een onderscheiding te pakken voordat er een auto is geparkeerd. 

lees verder »

16-07-2015

Gratis parkeren in nieuwe garage in Den Bosch

DEN BOSCH - Door bezoekers gratis te laten parkeren wil de gemeente de opening van de parkeergarage St.-Jan aan de Bossche Hekellaan vieren. Deze promotie is vanaf woensdag 22 juli tot en met vrijdag 24 juli. Automobilisten mogen er onbeperkt gebruik van maken.

lees verder »

09-07-2015

Sittard-Geleen: Gemeente stemt unaniem in met wijzigingen

Nieuw parkeerbeleid in centra

door: Hanneke Drohm en Job Tiems

Sittard-Geleen: Het nieuwe parkerenbeleid voor Sittart-Geleen is gisteravond unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Dat betekent onder meer dat parkeervergunningen per januari 2015 niet langer gratis zijn, maar 75 eur per jaar gaan kosten. 

 

lees verder »

22-06-2015

Leiden bouwt parkeergarage Lammermarkt

Empaction adviseert de afdeling Vastgoed en exploitatie over vele facetten van de realisatie, exploitatie en het interieur van de parkeergarage Lammermarkt.

lees verder »

22-06-2015

Veel steun voor nieuw parkeerbeleid Sittard-Geleen

College Sittard-Geleen volgt adviezen van Empaction en lijkt daarvoor steun te krijgen in de raad. 

Het door B en W voorgestelde nieuwe parkeerbeleid voor Sittard-Geleen kan rekenen op een raadsmeerderheid.

Behalve de coalitiepartijen lijken oppositiefracties SP en GroenLinks de plannen te gaan steunen. Dat werd duidelijk tijdens een commissievergadering afgelopen donderdagavond. 

lees verder »

16-06-2015

Ontwikkeling parkeergarage plangebied Kooiplein Leiden

Empaction ondersteunt de gemeente Leiden (afdeling Vastgoed en Exploitatie) bij de ontwikkeling en realisatie van de parkeergarage in het plangebied Kooiplein

lees verder »

16-06-2015

CONVENANT Kant tekeningen bij vrij parkeren

Politiek twijfelt over inspanning Venray Centraal

VENRAY – Politieke partijen in Venray hebben hun twijfels over de inspanning die ondernemersvereniging Venray Centraal wil leveren in ruil voor afschaffing van het betaald parkeren.

lees verder »

12-05-2015

Parkeerpas slaat aan

Eind januari is het pasparkeren in het stadscentrum van Beverwijk geïntroduceerd. Het biedt bezoekers van Beverwijk een extra mogelijkheid om achteraf te betalen voor het parkeren. Dat kon alleen door gebruik te maken van belparkeren. Bijkomend voordeel van het nieuwe pasparkeren is dat het tweede uur parkeren gratis is.

lees verder »

21-04-2015

Aangepast plan voor parkeerbeleid centrum Veldhoven

VELDHOVEN - De ondernemers uit het Veldhovense City Centrum hebben eind vorige week een aangepast plan voor het parkeerbeleid in het centrum aan wethouder Nicole Ramaekers gepresenteerd. 

lees verder »

31-03-2015

Minder parkeerkosten na geld uitgeven in centrum Helmond (Poll)

HELMOND - Hoe meer geld klanten in het centrum van Helmond uitgeven, hoe minder kosten ze hebben bij het parkeren.

lees verder »

25-03-2015

Adviesbureau presenteert opties voor nieuw parkeerbeleid Sittard-Geleen

'Bezoeker komt niet naar het centrum om te parkeren'

De raad van Sittard-Geleen besluit in juli wat er met de parkeertarieven in de twee centra gebeurt. Het stadsbestuur bekijkt momenteel verschillende opties. 

 

lees verder »

02-03-2015

Parkeerhandhaving Delft gaat over op scanauto

Met de introductie van kentekenparkeren in de gemeente Delft is de volgende stap gezet naar digitaal parkeren. Maandag is met het omdraaien van de sleutels door Ton Cornax, Afdelingshoofd Toezicht & Handhaving van gemeente Delft, de eerste scanauto officieel in gebruik genomen.

lees verder »

18-02-2015

Nieuwe parkeergarage P+R Elst opgeleverd

Op 12 december is door Continental Car Parks de P+R parkeergarage in Elst opgeleverd. De parkeergarage met circa 600 parkeerplaatsen is gerealiseerd in opdracht van NS Stations en zal op korte termijn worden opengesteld voor parkeerders. Inmiddels heeft de gemeente Overbetuwe de parkeergarage naast het station van Elst gekocht.

lees verder »

12-02-2015

Betaald parkeren in Veldhoven ter discussie

Veldhoven - Gratis parkeren, een blauwe zone of parkeren met betalen achteraf. Die drie varianten lijken de meeste kans te maken om in Veldhoven te worden ingevoerd. 

lees verder »

22-12-2014

Persbericht: Second opinion Jaarbeurspleingarage van start

Adviesbureau Empaction B.V. voert in opdracht van de Utrechtse gemeenteraad een second opinion uit naar het voorstel van het college van B&W over de bouw en exploitatie van de Jaarbeurspleingarage. Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad voorgesteld voor de bouw van de garage een krediet beschikbaar te stellen van 49,15 miljoen euro. De uitkomsten van de second opinion moeten uiterlijk 22 januari 2015 beschikbaar zijn. 

lees verder »

18-12-2014

Parkeergarage bij station Dieren wordt laag gebouw

De gemeente Rheden heeft onlangs een UAV-GC overeenkomst gesloten met Ballast Nedam voor het ontwerpen, realiseren  en onderhouden van een gebouwde parkeervoorziening in stationsgebied Dieren. In opdracht van de gemeente Rheden heeft Empaction sinds juni 2013 gewerkt aan het opstellen van de noodzakelijke aanbestedingsdocumenten en het regisseren van de daarbij behorende processen. 

lees verder »

03-12-2014

Ook in 2015 Gepast Parkeren-systeem in Helmond

HELMOND - Bezoekers van Helmond moeten volgens het college van B en W ook in 2015 gebruik kunnen maken van het Gepast Parkeren-systeem. Inclusief de daarbij horende kortingen voor gemeentelijke parkeergarages. Het college stelt nu aan de gemeenteraad voor om 49.000 euro te steken in continuering van dit proefproject waarmee in november 2012 werd gestart

lees verder »

24-11-2014

Gemeente Leiden start met bouw parkeergarage

Na jaren van intensieve en zorgvuldige voorbereiding is de bouwcombinatie Dura Vermeer/Besix in november 2014 gestart met de bouw van de parkeergarage Lammermarkt. Empaction is namens Vastgoed & Exploitatie betrokken bij het realisatieproces van deze parkeergarage. Een mooie maar zeker ook uitdagende klus in het centrum van Leiden.

lees verder »

14-10-2014

Vaarwel pollerleed, welkom kentekenherkenning

DELFT – Aan twaalf jaar pollerleed komt een einde. Het stadsbestuur wil af van de beweegbare obstakels die al honderden aanrijdingen veroorzaakten. In november begint de gemeente Delft met een proef op de Buitenwatersloot en de Rijksstraatweg.

lees verder »

25-09-2014

Empaction Congres

Op 25 september 2014. hebben we aan de hand van enkele interessante presentaties in het van Abbe museum onder leiding van Frits Huffnagel gediscussieerd over het thema Gastvrij Parkeren. Dit thema is actueel omdat bijna alle gemeenten vandaag de dag willen scoren op het gebied van gastvrijheid. En parkeren doet er qua beleving op het gebied van gastvrijheid toe. Helaas nu nog vooral als ‘dissatisfier’. Wat moet er gebeuren om (betaald) parkeren leuker te maken, zonder afbreuk te doen aan de regulerende werking van de maatregelen?

lees verder »

18-09-2014

Schrappen vergoeding proces verbaal ‘verrassing van de dag’

Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil gemeenten niet langer een vergoeding geven per uitgeschreven bekeuring. Het rijk bespaart daarmee zo'n 15 miljoen per jaar. 

lees verder »

23-07-2014

Marketing van een nieuwe parkeergarage

Parkeergarage St. Jan

De komende maanden zal in Den Bosch de discussie over de nieuwe parkeergarage aan de Hekellaan nog wel voortkabbelen. Stuk voor stuk boeiende onderwerpen passeren de revue, zoals de hoeveelheid beton, de historische elementen, de overlast voor de omgeving en de naamgeving. Het Brabants Dagblad doet verslag (zie bijlage). Intussen gaat Empaction in opdracht van de gemeente Den Bosch aan de slag om er voor te zorgen dat straks na oplevering vanaf de eerste dag de garage door iedereen gevonden wordt. Marketing van een nieuwe parkeergarage. Echt leuk!

lees verder »

19-06-2014

Plek voor 425 auto’s in ondergrondse Garenmarkt-garage Leiden

De gemeente Leiden, Dura Vermeer en BESIX hebben het contract ondertekend voor de ondergrondse parkeergarage op de Garenmarkt. De parkeergarage moet plek gaan bieden aan 425 auto’s, verdeeld over vijf parkeerlagen. Zowel de inrit als de uitrit van de garage ligt in de Korevaarstraat en de voetgangersentree komt aan de rand van het plein.

lees verder »

19-05-2014

paneldiscussie Vialis op intertraffic over Slim Parkeren

Klik op het plaatje voor een video van de samenvatting.

lees verder »

03-04-2014

Parkeerproblematiek Amsterdam anno 1951

Een leuk filmpje uit de 'oude doos'

lees verder »

03-04-2014

Empaction heeft een nieuwe adviseur

Empaction verwelkomt vanaf heden Kees Soederhuizen als nieuwe adviseur!

lees verder »

24-03-2014

Welkom in de diepste garage van Nederland

De Lammermarktgarage wordt de diepste van Nederland. Hij gaat mere dan 21 meter de grond in. De bouwers voorzien geen problemen. Empaction is betrokken bij het aanbestedings- en realisatieproces van deze parkeergarage.

lees verder »

20-03-2014

Leiden op 5e plaats in lijst van aantrekkelijke steden voor investeringen in parkeergarages

De gemeente Leiden staat op de 5e plaats in Nederland als meest aantrekkelijk  voor investeringen in parkeergarages.

lees verder »

17-03-2014

Gemeenten verdienen 660 miljoen met parkeergeld

Parkeerautomaten en - vergunningen leveren de gemeenten in Nederland dit jaar zo'n 660 miljoen euro op. Dat meldt hte Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

lees verder »

17-03-2014

Adviezen openbaar over parkeren per minuut in gemeentelijke en particuliere parkeergelegenheden

De afdeling advisering van de Raad van State heeft adviezen uitgebracht over twee initiatiefwetsvoorstellen van het Tweede Kamerlid Kuiken over de vaststelling van parkeertarieven per minuut. Beide adviezen zijn op 13 maart 2014 openbaar gemaakt.

 

lees verder »

26-11-2013

Belastingdienst krijgt parkeergegevens niet

De rechter zegt dat onvoldoende aannemelijk is dat de inbreuk op de privacy evenredig is aan het nagestreefde doel. Hoger beroep volgt.

lees verder »

26-11-2013

Betaald parkeren: Dan maar een stuk lopen

Hoog tarief leidt niet snel tot winkelen in een andere stad.

Klik hier voor het volledige artikel geschreven door Jelte Posthumus. Hij interviewde onder andere Monique Pluijm die naast voorzitter van de Vexpan ook adviseur van Empaction is.

lees verder »

06-11-2013

Parkeerregulering Delft - Voorhof heeft gewenst effect

De parkeerregulering die de gemeente Delft op 1 juni 2012 heeft ingevoerd in Voorhof (woonwijk van de gemeente met veel hoogbouw) heeft tot gevolg dat de juiste parkeerder op de juiste plek parkeert. De regulering heeft dan ook in het gebied waar het is ingevoerd het gewenste effect.

 

lees verder »

30-10-2013

Bouwplannen makkelijker door juridische molen

De tijd is voorbij dat wethouders ruimtelijke ordening met bouwplannen wanhopig werden van bezwaarmakende burgers en de bijbehorende stroperige procedures.

lees verder »

18-10-2013

Test: parkeerapps voor je smartphone

Parkeren, als je met de auto op weg bent naar het theater of de winkels, dan kom je er niet onderuit. Eerst op zoek naar een plek en dan nog naar een automaat om te betalen. Tegenwoordig zijn er apps op de markt die beloven het parkeren een stuk makkelijker te maken.

lees verder »